Artikkel butikk Erle 1 lowres

Støtte og kompresjonsstrømper

Hvorfor Støtte og kompresjonsstrømper?

Støtte og/eller kompresjonsstrømper hjelper mot trette, verkende ben, i behandling av venøse og lymfatiske tilstander og forebygger hevelser i føtter, ankler og legg.
Kompresjonsstrømper er unike fordi de er laget spesifikt for kvinner og menn som trenger en effektiv gradert kompresjon, men som ikke ønsker å ofre kravene til stil og komfort.

Hva er åreknuter?

Friske ben har vener med glatte og elastiske vegger. Når benmusklene aktiviseres åpner veneklaffene seg slik at blodet strømmer mot hjertet. Når musklene er slappe lukker veneklaffene seg igjen og hindrer tilbakestrømming av blod. Dersom vene veggene er ødelagt i form av åreknuter eller tromber kan dette forhindre veneklaffene i å lukke seg, så når man står oppreist vil blodet som skal transporteres tilbake til hjertet stagnere i bena. Trykket i de overfladiske venene øker og det oppstår hevelser. Trette, verkende ben er de mest vanlige symptomene.

Kompresjonsstrømper tilfører anbefalt kompresjon og gir velvære til dine ben.

Dette kjenner vi som gradert kompresjon fordi kompresjonen er høyest ved ankelen og avtar oppover bena. Kompresjonsstrømper bidrar til bedre blod gjennomstrømning i bena og forbedrer blodsirkulasjonen. De reduserer plager med åreknuter og hovne ben, samt at de reduserer risikoen for blodpropp. Kompresjonsstrømper er tilgjengelig i flere kompresjonsklasser, farger, modeller og stoffkvaliteter slik at du kan bruke kompressjonstrømper hver eneste dag, hele dagen og til enhver anledning.

Kompresjonsguide

Denne guiden tilbyr en rask og enkel referanse for at du skal velge riktige strømper til ditt behov. For trette, verkende ben, lettere hevelser i ankel, legg og føtter, små åreknuter og åreknuter under svangerskap.

Klasse 1: 15-20 mmHg1)

For trette, verkende ben. Lettere hevelser i ankel, legg og føtter. Små åreknuter og åreknuter under svangerskap.

Klasse 2:20 - 30 mmHg1)

For moderate til kraftige åreknuter, venøse leggsår, post kirurgisk, moderate hevelser, post skleroterapi.

Klasse 3:30-40 mmHg 1)

For kraftige åreknuter, hevelser og lymfødemer. Post kirurgisk og post skeleroterapi.

For ytterligere informasjon, les mer hos våre leverandører:

www.jobst.no

 

 

Ta kontakt med oss

Ring 61 24 80 00
eller benytt skjemaet

Bli kontaktet

Her finner du oss

Produktkatalog Helse 2019 2020 web

front blikunde2 780x355

Bli kunde

-Vi gjør arbeidsdagen enklere-